Τα φαγητά δε φουσκώνουν αλλά μπορούν να γίνουν στρογγυλά και πολύχρωμα.

Τούρτα Μπαλόνια

Υλικά Συνταγής:

μάφιν, γλάσο χρωματιστό ή σαντιγί και χρώματα ζαχαροπλαστικής, κορδέλες

Συνταγή:

Φτιάξτε τα muffin και βάλτε τα σε στρογγυλές φόρμες. Αν η ζύμη σας φουσκώσει πολύ και χαλάσει το σχήμα σας αφαιρέστε με το μαχαίρι. Αφήστε να κρυώσουν καλά και βάλτε το χρωματιστό γλάσο ή τη χρωματιστή σαντιγί από πάνω με μια σπάτουλα. Κολλήστε με ταινία από μια κορδέλα σε κάθε muffin.

Συνταγή για Μάφινς

Υλικά:

2 φλιτζ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις , 2 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ , 1/2 φλιτζ. Ζάχαρη, 2/3 φλιτζ. γάλα 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο

Συνταγή:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C. Βουτυρώστε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα φρούτα. Ανακατέψτε και κάντε μία λακκούβα στη μέση. Σε μπολ βάλτε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και χτυπήστε τα με σύρμα να ενωθούν. Προσθέστε τα στερεά υλικά και απαλά διπλώστε – ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι. Ισομοιράστε στις βουτυρωμένες θήκες. Ψήστε για περίπου 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν πιέστε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα. Αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη. Αφήστε στις θήκες 5΄ και στη συνέχεια βγάλτε τα σε σχάρα.