Απογειώστε το πάρτι με τη τούρτα Φόρμουλα 1 και την υπέροχη γέμιση από μπισκότα, που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Τούρτα Γενεθλίων Formula 1

Υλικά Τούρτας

Παντεσπάνι

Υλικά για ζαχαρόπαστα:

1 κιλό άχνη, 1 κουταλιά γλυκερίνη,
1/2 κούπα γλυκόζη, 1/4 κούπας νερό,
5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.),
3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας,
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για ζαχαρόπαστα:

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και διαλύετε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτετε τη γλυκόζη και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνετε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ έχετε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση. Εκεί ρίχνετε τα υγρά υλικά. Ανακατεύετε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει. Έπειτα, ζυμώνετε με τα χέρια. Έχετε πάντα επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε.Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζετε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχετε άχνη για να μην κολλάει. Αν θέλετε η ζαχαρόπαστα να έχει χρώμα προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Βάζετε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγετε καλά για να μην στεγνώσει.

Για τη κρέμα μπισκότο:

250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 1/2 φλ. γάλα
άρωμα της αρεσκείας σας (βανίλια, κάποιο λικέρ, κονιάκ)
300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας χτυπημένα έτσι ώστε να έχουν όψη τριμμένης φρυγανιάς

Συνταγή για την κρέμα μπισκότο

Χτυπήστε σε μεγάλη ταχύτητα στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ύστερα προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά. Χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέστε το γάλα και το άρωμα. Τέλος προσθέστε τα μπισκότα και η κρέμα είναι έτοιμη!

Συνταγή:

Αφού κόψετε το παντεσπάνι σε σχήμα φόρμουλας, απλώστε από πάνω την κρέμα και επαναλάβετε με παντεσπάνι για να πάρει σχήμα η τούρτα. Τέλος τοποθετήστε από πάνω τη ζαχαρόπαστα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Η τούρτα είναι έτοιμη!