Η μεγάλη έκπληξη στο παιδικό πάρτι γενεθλίων για όλους θα είναι η τούρτα σου. Τούρτα Igloo με γεύση βανίλια, ένα igloo, όχι παγωμένο αλλά γεμάτο με τις αγαπημένες γεύσεις της παρέας.

Τούρτα Igloo με Γεύση Βανίλια

Υλικά Συνταγής:

Για το παντεσπάνι
1 φλ. αλεύρι, 1 φλ. ζάχαρη
4 αυγά, 1 βανίλια


Για την κρέμα
3 φλ. γάλα φρέσκο, 1/2 φλ. ζάχαρη
5 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
( ή κόρν φλάουρ και 2 βανίλιες), 2 αυγά
ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή ένα μικρό λεμόνι

Συνταγή:

Πρώτα φτιάχνετε το παντεσπάνι. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη βανίλια.
Χρησιμοποιήτε ένα μικρό σουρωτήρι για να κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από το μείγμα ανακατεύοντας το ταυτόχρονα με ένα κουτάλι με απαλές κινήσεις.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρωμένο με λαδόκολλα) ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε για 30′ στους 170 βαθμούς . Όταν ψηθεί το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει καλά . Με προσοχή κόβετε  το παντεσπάνι σε  3 ίσα στρογγυλά κομμάτια .
Για να φτιάξετε την κρέμα. Σε ένα μπολάκι ριχνετε το ένα φλιτζάνι από το γάλα και μέσα σε αυτό διαλύετε το άνθος αραβοσίτου ή το κόρν φλάουρ και τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε πολύ (αλλά όχι βράσιμο )τα 2 υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά μέχρι να δέσει. Αποσύρετε πάλι τη κατσαρόλα από τη φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Σε μία τουρτιέρα βάζετε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι .Πάνω από το παντεσπάνι στρώνετε ισόπαχα την κρέμα .Από πάνω της βάζετε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι . Συνεχίζετε με την κρέμα και από πάνω προσθέτετε το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι. Στο τέλος καλύπτετε όλη την τούρτα με την κρέμα που έχει περισέψει και αφηνετε να παγώσει. Καλύπτετε την τούρτα με λευκό γλάσο και το χαράζετε όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Σολίζετε με πιγκουίνους και ότι άλλο θέλετε.