Μια θαλασσινή πρωτότυπη Tούρτα Γενεθλίων Ψαράκι που είναι πολύ εύκολη να τη φτιάξετε , θα συμπληρώσει την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του πάρτι.

Tούρτα Ψαράκι

Υλικά Συνταγής:

κέικ σοκολάτας, γλάσο βερίκοκου,  γλάσο καλουπώματος,
χρωματιστά καραμελάκια, στρογγυλό μπισκότο,
κόκκινα ζαχαρωτό, κομμάτια λευκής σοκολάτας

Συνταγή:

Γλάσο Επικάλυψης: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ασπράδι ενός αυγού με μια κουταλιά γάλα και λίγο λικέρ κακάο για χρώμα. προσθέστε σταδιακά περίπου 350 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σκληρή πάστα. Τη βάζουμε σε επιφάνεια πασπαλισμένη με μπέικιν πάουντερ , ζυμώστε τη καλά για να μαλακώσει και ανοίξτε τη σε φύλλο λίγο πιο μεγάλο από το σχήμα που θέλετε.

Γλάσο Βερίκοκου: Ζεσταίνετε 125 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο με 2 κουταλιές νερό σε μικρή χύτρα. Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού , σουρώστε το και σιγοβράστε το μέχρι να γίνει σιρόπι.

Για το κέικ: Ακολουθήστε τη συνταγή που θα βρείτε στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για να φτιάξετε το κέικ σοκολάτας. Αφού κρυώσει το κέικ κόψτε το όπως στο σκίτσο, δίνοντας του το σχήμα του ψαριού. Ετοιμάστε το γλάσο βερίκοκο και το γλάσο καλουπώματος. Αλείψτε το κέικ πρώτα με το γλάσο βερίκοκο και στη συνέχεια απλώνετε το γλάσο καλουπώματος τυλίγοντας όλο το κέικ με κυκλική κίνηση. Για να μην κολλάει στα χέρια σας χρησιμοποιείστε ζάχαρη άχνη. Εφαρμόστε το γλάσο πάνω στο κέικ και κόψτε με μαχαίρι τα κομμάτια που περισσεύουν. Σχηματίστε το ψαράκι με πολύχρωμα καραμελάκια , το μπισκότο για μάτι και την λευκή σοκολάτα για πτερύγιο και ουρά.