Ζωντάνεψε την ατμόσφαιρα του μαγεμένου δάσους στο επόμενο παιδικό πάρτι. Φτιάξε ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, κουκουβάγιες, μανιτάρια και μια Τούρτα Παιδικών Γενεθλίων Μανιτάρι και ας αρχίσει η διασκέδαση.

Τούρτα Παιδικών Γενεθλίων Μανιτάρι

Υλικά Συνταγής

Γλάσο βουτύρου – σοκολάτας

125γρ. βούτυρο 250γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά γάλα,
2 κουταλιές κακάο διαλυμένο σε 2 κουταλιές βραστό νερό.

Γλάσο βερίκοκο

125γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, χυμός ενός λεμονιού

Γλάσο καλουπώματος

1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά γλυκόζη
350γρ. ζάχαρηχρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση Συνταγής

Φυσικά η τούρτα δεν μπορεί να ξεφύγει από το θέμα όλου του παιδικού πάρτι.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πάλι το μείγμα.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με μια κουταλιά νερό σε μεγάλο μπρίκι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σουρώνουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.

Ανακατεύουμε σε μπολ το ασπράδι, τη γλυκόζη και το αλεύρι μέχρι να γίνουν μια σκληρή πάστα. Τη βάζουμε σε επιφάνεια με κορν-φλάουρ και τη ζυμώνουμε για να μαλακώσει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη για να μη στεγνώσει. Αυτή η τούρτα που θα κλέψει την παράσταση είναι πιο εύκολη απ’ ότι φαίνεται. Το μυστικό είναι τα δύο σκεύη στα οποία ψήνουμε το μείγμα κέικ. Διαλέγουμε ένα μπολ πυρέξ για το πάνω μέρος του μανιταριού και μια μεγάλη μεταλλική κονσέρβα για τον κορμό του. Φτιάχνουμε το μείγμα ενός κλασικού κέικ σοκολάτας, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την κονσέρβα και το πυρέξ, και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Τα αναποδογυρίζουμε σε επίπεδο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κέικ κονσέρβα με γλάσο σοκολάτας και το κέικ μπολ με γλάσο βερίκοκου. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο το γλάσο καλουπώματος δημιουργώντας έναν κύκλο 25-30 περίπου πόντων.Τοποθετούμε το φύλλο πάνω από το κέικ μπολ και όλο μαζί πάνω από το κέικ κονσέρβα.

Διακοσμούμε την Τούρτα Παιδικών Γενεθλίων Μανιτάρι και τη βάση του με ζαχαρωτά, μας μέλους, πολύχρωμη τρούφα και αμυγδαλόπαστα ή τετράγωνα μπισκότα για τις πόρτες και τα παράθυρα.