Μια ωραία ιδέα να γίνει το με σπιτικό παγωτό βανίλιας ένα εντυπωσιακό καλάθι.

Τούρτα Παγωτό Καλαθάκι

Υλικά Συνταγής:

Για το παγωτό: 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα,3 κρόκους αυγών, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, 1 κουταλάκι βανίλια, 1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ

Για το στήσιμο: 1 λίτρο παγωτό, 1 κουτί σαβαγιάρ, 1 στρογγυλή φόρμα κέικ με δαχτυλίδι που ανοίγει , μείγμα κέικ ή έτοιμη βάση τούρτας στο μέγεθος της φόρμας σας,  μπεζέδες, μπισκότα, σιρόπι, σαντιγί, ή γλάσο ζαχαροπλαστικής σε διάφορα χρώματα

Συνταγή:

Για το παγωτό: Ζεστάνετε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία . Χτυπήστε τα αυγά σας σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και προσθέστε το μισό γάλα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε πάλι το μείγμα στη χαμηλή φωτιά  ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να κολλάει στο κουτάλι. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα εβαπορέ τη βανίλια και το υπόλοιπο φρέσκο γάλα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα. Βάλτε το μείγμα σε δοχείο στην κατάψυξη για 3-4 ώρες . Ξαναχτυπήστε το και αφήστε το στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.

Για το στήσιμο: Αφήστε το παγωτό να μαλακώσει και βάλτε στη βάση της στρογγυλής φόρμας τη βάση τούρτας ή το κέικ που έχετε ψήσει προηγουμένως στην ίδια φόρμα.Προσθέστε όλο το παγωτό πάνω από τη βάση και βάλτε το στην κατάψυξη για 5 τουλάχιστον ώρες. Όταν το βγάλετε , ανοίξτε τη φόρμα και μεταφέρετε το παγωτό. με τη βάση σε επίπεδη επιφάνεια ντυμένη σε αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα σαβαγιάρ γύρω από το παγωτό, αφού έχετε βάλει στην εσωτερική τους επιφάνεια λίγη μαρμελάδα. Χρησιμοποιήστε μια φαρδιά κορδέλα για να συγκρατήσει τα σαβαγιάρ που τη δένετε χαλαρά σε φιόγκο για να μη σπάσουν . Βάλτε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες . Στολίστε την από πάνω με φαντασία με υλικά όπως μας σοκολάτα, καραμέλες,μέλοου και ζελεδάκια και διατηρήστε την στην κατάψυξη μέχρι να σερβιριστεί.