Ωραία είναι τα κάστρα στην άμμο αλλά δεν τρώγονται. Αυτό το κάστρο παγωτό θα αρέσει πολύ στους μικρούς πρίγκιπες και στις μικρές πριγκίπισσες.

Τούρτα Παγωτό Κάστρο

Υλικά Συνταγής:

2 λίτρα παγωτό βανίλια, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές κανέλα,

ένα πλαστικό κουβαδάκι τετράγωνο ή πλαστικό δοχείο σε αυτό το σχήμα.

Συνταγή:

Αφήστε το παγωτό να μαλακώσει λίγο και μετά βάλτε  το στο δοχείο καλούπι. Προσπαθήστε το παγωτό να καλύψει όλες τις επιφάνειες του δοχείου και να μην υπάρχουν κενά. Καλύψτε το δοχείο με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το όλη τη νύχτα στην κατάψυξη. Ντύστε ένα μεγάλο δίσκο με αλουμίνιο και ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα . Το επόμενο στάδιο πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε . Για να το βγάλετε από το δοχείο, βάλτε το για 2 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Αμέσως αναποδογυρίστε το δοχείο στο δίσκο και με ένα σουρωτηράκι πασπαλίστε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ξαναβάλτε το αμέσως στην κατάψυξη και ύστερα από τρεις ώρες όταν θα έχει γίνει πολύ στερεό καλύψτε το με αλουμινόχαρτο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.