Τώρα που τα σχολεία άνοιξαν το καλύτερο θέμα για το πρώτο παιδικό πάρτι της χρονιάς είναι το Πάρτι Επιστροφή στα Σχολεία! Βρείτε παρακάτω οδηγίες για να φτιάξτε τη Τούρτα Γενεθλίων Σχολικός Πίνακας βήμα βήμα.

Τούρτα Γενεθλίων Σχολικός Πίνακας

Yλικά Συνταγής
Κέικ παραλληλόγραμμο της αρεσκείας σας
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βουτηρόκρεμα
Ζαχαρόπαστα

Υλικά για ζαχαρόπαστα:
1 κιλό άχνη, 1 κουταλιά γλυκερίνη,
1/2 κούπα γλυκόζη, 1/4 κούπας νερό,
5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.),
3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας,
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για ζαχαρόπαστα:
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και διαλύετε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτετε τη γλυκόζη και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνετε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ έχετε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση. Εκεί ρίχνετε τα υγρά υλικά. Ανακατεύετε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει. Έπειτα, ζυμώνετε με τα χέρια. Έχετε πάντα επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε.Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζετε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχετε άχνη για να μην κολλάει. Αν θέλετε η ζαχαρόπαστα να έχει χρώμα προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Βάζετε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγετε καλά για να μην στεγνώσει.

Συνταγή:
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και κρυώσει , το τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο καταψύκτη για μερικές ώρες.
Το κόβουμε σε 1 ή 2 στρώσεις για να το γεμίσουμε με σταθερές κρέμες της επιλογής μας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες για να δέσει και αμέσως μετά το καλύπτω με λεπτή στρώση βουτηρόκρεμας και το ξανατοποθετώ στο ψυγείο.
Ανοίγω τη πράσινη ζαχαρόπαστα και κόβω ένα κομμάτι για να καλύψω το πάνω μέρος της τούρτας.
Ανοίγω τη καφέ ζαχαρόπαστα και κόβω 4 φαρδιές λωρίδες, τόσες μεγάλες ώστε να καλυφθεί η κάθε πλευρά της τούρτας.. Με τη μύτη ενός μυτερού μαχαιριού χαράζω ελαφρά τις λωρίδες για να δώσω την αίσθηση του ξύλου.
Κόβω άλλες 4 φαρδιές λωρίδες, χαράζοντας τις με το μαχαίρι και κάνω το καφέ περίγραμμα της τούρτας.
Με τη κόκκινη, κίτρινη, πράσινη ζαχαρόπαστα κάνω τα μολύβια, με τη λευκή το σφουγγάρι και τις κιμωλίες και με τη κίτρινη το χάρακα.

 

Περισσότερες ιδέες για τούρτες στο http://mycakesbyevi-evibelle.blogspot.gr/

My cakes βρείτε μας στο Facebook