Μία πρωτότυπη ιδέα για τούρτα γεννεθλίων, είναι να φτιάξετε τη τούρτα σας σε σχήμα ζέβρας! Λαχταριστή με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σιρόπι σοκολάτας, που θα ξετρελάνει όχι μόνο τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους καλεσμένους σας!

Τούρτα Γενεθλίων Ζέβρα για το Πάρτι

Υλικά τούρτας:

Μία μεγάλη βάση από παντεσπάνι ή κέικ σοκολάτας
Κρέμα ζαχαροπλαστικής για τη γέμιση
Κρέμα σαντιγί ή λευκό γλάσο
Τρούφα σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά για γλάσο:

2 κούπες ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ζεστό νερό ή γάλα
1 στικ βανίλια

Συνταγή για το γλάσο:

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Δουλέψτε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το γάλα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!
Για να πάρει κίτρινο χρώμα προσθέστε χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Υλικά κρέμας ζαχαροπλαστικής:

Για 800 γρ. κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλιας
30 γρ. βούτυρο

Συνταγή για κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε το μίγμα καλά. Βράστε το γάλα με την βανίλια και προσθέστε το μισό γάλα στη ζύμη με τα αυγά. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα. Βάλτε το σκεύος με το μίγμα στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Μόλις το βγάλετε από τη φωτιά προσθέστε βούτυρο. Αν δεν χρησιμοποιήσετε την κρέμα αμέσως, μεταφέρετε την σε ένα μπολ και σκεπάστε το με μεμβράνη που να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Συνταγή τούρτας:

Κόψτε το παντεσπάνι για να σχηματιστεί η ζέβρα. Απλώστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για ½ ώρα. Στη συνέχεια καλύψτε όλη τη τούρτα με κρέμα σαντιγί ή λευκό γλάσο. Διακοσμήστε με το σιρόπι σοκολάτας για να κάνετε τις ρίγες της ζέβρας και με την τρούφα σοκολάτας τη χαίτη της. Για το στόμα, μπορείτε να βάλετε λίγο λικέρ σοκολάτας στη σαντιγί για να πάρει πιο ανοιχτό καφέ χρώμα. Βάλτε τη τούρτα πάλι στο ψυγείο και ύστερα απολαύστε τη!