Τα τάκος είναι μια τραγανή πίτα διπλωμένη στα δύο που θα βρείτε έτοιμη στο εμπόριο. Μπορείτε να γεμίσετε τα τάκος με πολλά υλικά και να κάνετε άπειρους συνδυασμούς. Ο πιο παραδοσιακός είναι με κιμά, τριμμένο τυρί τσένταρ, μαρούλι και ντομάτα. Τα  Ορεκτικά για Μπουφέ Τάκος Ποντικάκια, που σας προτείνουμε θα ανοίξουν την όρεξη στα παιδιά σας, καλό είναι να φτιάξετε και μερικά τάκος με λαχανικά, όπως καρότο, λάχανο και μαρούλι.

Ορεκτικά για Μπουφέ Τάκος Ποντικάκια

Υλικά για γέμιση με κοτόπουλο:

Φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας αλάτι, κύμινο, σκόνη τσίλι 6 τορτίγιας 2 φλιτζάνια σάλτσα Ελ Ζόρο 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό μαύρες ελιές σε φέτες.

Γέμιση με κοτόπουλο για τάκος :

Τσιγαρίζετε στο λάδι το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και σιγοβράζετε προσθέτοντας νερό για μισή ώρα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα από κάθε τυρί. Βάζετε μισό φλιτζάνι γέμιση στο κέντρο  και τις τυλίγετε. Βάζετε τις τορτίγιας σε πυρέξ, περιχύνετε με την σάλτσα Ελ Ζόρο και τα υπόλοιπα τυριά και γαρνίρετε με τις ελιές. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σάλτσα « Ελ Ζόρο»

Η κόκκινη σάλτσα που ταιριάζει με όλα.
Για 1 φλιτζάνι θα χρειαστείτε: 1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κρεμμύδι τριμμένο ρίγανη 1 σκόρδο 2 κουταλιές ξύδι αλάτι 1 κουταλάκι λάδι κολίανδρο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και η σάλτσα είναι έτοιμη.