Η ζαχαρόπαστα είναι ένα νόστιμο αρωματικό γλάσο με το οποίο καλύπτουμε τούρτες μπισκότα κέικ.

Τούρτα Τριώροφη με Χρώμα

Υλικά:
1 κιλό άχνη, 1 κουταλιά γλυκερίνη,
1/2 κούπα γλυκόζη, 1/4 κούπας νερό,
5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.),
3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας,
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και διαλύετε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτετε τη γλυκόζη και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνετε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ έχετε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση. Εκεί ρίχνετε τα υγρά υλικά. Ανακατεύετε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει. Έπειτα, ζυμώνετε με τα χέρια. Έχετε πάντα επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε.Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζετε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχετε άχνη για να μην κολλάει. Αν θέλετε η ζαχαρόπαστα να έχει χρώμα προσθέτετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά. Βάζετε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγετε καλά για να μην στεγνώσει.