Αν δεν έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε μόνοι σας μαρσμέλοους ήρθε η στιγμή που θα το δοκιμάσετε! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικά ζαχαρωτά για το παιδικό πάρτι. Δοκιμάστε την παρέα με τα παιδιά και σίγουρα θα ξετρελαθούν!

Ζαχαρωτά Μαρσμέλοους Για το Μπουφέ του Παιδικού Πάρτι

Υλικά συνταγής:

½ φλιτζάνι κρύο νερό, 1 φακελάκια ζελατίνη, 2/3 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, ¼ φλιτζάνι νερό, ¼ κ.γ. αλάτι
1 με 3 κ.σ. βανίλια σε υγρή μορφή (ανάλογα πόσο έντονο θέλετε να είναι το άρωμα) ή άλλες γεύσεις όπως αμύγδαλο ή δυόσμο
1/3 φλιτζάνι corn flour, 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή:

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα υλικά, σε ένα μπολ βάλτε την άχνη ζάχαρη με το corn flour. Ετοιμάστε τα ταψιά σας λαδώνοντας τα και ρίχνοντας το μίγμα που μόλις φτιάξατε. Αφού το μίγμα πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, ρίξτε το υπόλοιπο σε ένα μπολάκι. Στο μίξερ βάλτε τη λιωμένη ζελατίνη μαζί με το κρύο νερό. Αφήστε το στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να φτιάξετε το μίγμα με τη ζάχαρη το νερό και το καλαμποκέλαιο. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ¼ φλιτζάνι νερό και 2/3 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο. Αφήστε το να πάρει μία βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε το υγρό μίγμα μαζί με ¼ κ.γ. αλάτι στο μίξερ που είχατε αφήσει τη ζελατίνη με το κρύο νερό και ανακατέψτε σε μεγάλη ταχύτητα για 15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέστε και τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Λαδώστε τη κουτάλα με την οποία θα αδειάσετε το μπολ του μίξερ στο έτοιμο ταψί. Πασπαλίστε το μίγμα σας με corn flour και ζάχαρη άχνη και αφήστε το να κάτσει για περίπου 4 ώρες. Ύστερα τοποθετήστε το μαρσμέλοου σε ένα ξύλο κοπής αφού το έχετε σκεπάσει με το μίγμα από corn flour και ζάχαρη άχνη και ρίξτε κι άλλο και στην επάνω μεριά του μαρσμέλοου. Κόψτε το με το τροχό που κόβουμε τη πίτσα και πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη για να μην κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σε μπολ που θα έχετε βάλει λαδόκολλα. Για δεύτερη στρώση στο ίδιο μπολ ξαναβάλτε λαδόκολλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!