Μπείτε σε τροχιά γύρω από τη Γη, με τον δορυφόρο από χαρτόνι που θα φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα για το θεματικό πάρτι Διάστημα.

Δορυφόρος από Χαρτί για Διακόσμηση

Υλικά κατασκευής:

Ρολό
Χαρτόνι
Μεταλλιζέ χαρτί
Σπίρτα
Καπάκι

Στάδια:

Ντύστε το ρολό με χαρτόνι. Κολλήστε το καπάκι από γάλα σε ένα κυκλικό χαρτόνι και κολλήστε το στη βάση του ρολό. Κολλήστε δεξιά και αριστερά από το ρολό μεταλλιζέ χαρτί που θα το διπλώσετε σαν βεντάλια. Ντύστε ένα μικρότερο κομμάτι από ρολό και κολλήστε το με σπίρτα πάνω στο μεγάλο ρολό. Κολλήστε ένα μικρότερο κομμάτι ρολό κάθετα στη κορυφή. Ψαλιδίστε το λίγο σε ίσες αποστάσεις και ανοίξτε τα κομμάτια. Προσθέστε λωρίδες από χαρτόνι και έτοιμος ο δορυφόρος!

Γνωρίζατε ότι:

Υπάρχουν δύο είδη δορυφόρων; Οι φυσικοί και οι τεχνητοί. Οι φυσικοί δορυφόροι είναι ουράνια σώματα που περιστρέφονται γύρω από έναν πλανήτη ή αστεροειδή. Οι πιο γνωστοί φυσικοί δορυφόροι είναι οι Δορυφόροι του Άρη, οι Δορυφόροι του Δία, οι Δορυφόροι του Κρόνου, οι Δορυφόροι του Ουρανού, οι Δορυφόροι του Ποσειδώνα και οι Δορυφόροι του Πλούτωνα. Οι τεχνητοί δορυφόροι είναι οποιαδήποτε κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο και τοποθετείται σε τροχιά γύρω από ένα ουράνιο σώμα. Μερικοί από αυτούς είναι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι και οι Μετεωρολογικοί.