Φτιάξτε μία πρωτότυπη κρεμάστρα για τα ρούχα σας, που ταυτόχρονα θα διακοσμήσει το τοίχο του παιδικού δωματίου, αλλά θα διακοσμήσει και το σαλόνι σας στο θεματικό πάρτυ Ζούγκλα!

Διακοσμητική Κρεμάστρα Παπαγάλος από Ξύλο

Υλικά κατασκευής:

Χαρτόνι
Χαρτί λευκό για σχέδιο
Μαρκαδόροι
Κόλλα, ψαλίδι
Νήμα
Διπλόκαρφα
Ένα ξύλο από τη θάλασσα
Σύρμα
Μανταλάκια

Στάδια:

Σχεδιάστε στο λευκό χαρτί το κεφάλι με το σώμα και την ουρά του παπαγάλου και ξεχωριστά το κάθε φτερό του. Αφού κόψετε γύρω-γύρω τα σχέδια, κολλήστε τα πάνω στο χαρτόνι και κόψτε τα πάλι περιμετρικά. Χρωματίστε το κάθε κομμάτι και ενώστε τα με τα διπλόκαρφα. Κολλήστε τον παπαγάλο από την ουρά στο ξύλο. Με σύρμα και με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου, δέστε σφιχτά στο ξύλο κομμάτια από μανταλάκια για να κρεμάτε ρούχα. Τέλος στερεώστε την κατασκευή σε σημείο του δωματίου με τη βοήθεια της μαμάς. Η κρεμάστρα σας είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσετε!

Γνωρίζατε ότι:

Το είδος του παπαγάλου χωρίζεται σε 3 οικογένειες; Αυτές είναι οι Κακατουίδες (Cacatuidae), οι Ψιττακίδες (Psittacidae) και οι Στριγωπίδες (Strigopidae). Σήμερα υπάρχουν 386 ταξινομημένα είδη παπαγάλων, που ανήκουν σε 88 γένη. Τους συναντάμε σε όλες τις ηπείρους της γης, εκτός από την Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει κανένα είδος. Στον Ελλάδα είναι γνωστοί από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν για πρώτη φορά ο ίδιος και άντρες από το εκστρατευτικό του σώμα έφεραν παπαγάλους.