Διαστημική διακοσμητική αφίσα για το παιδικό πάρτυ. Φτιάξε ένα ομοίωμα του διαστήματος και μελέτησε το ηλιακό μας σύστημα μαζί με τους καλεσμένους στο παιδικό πάρτυ με θέμα το Διάστημα.

Διακοσμητική Αφίσα για το Παιδικό Πάρτυ

Υλικά κατασκευής:

Καπάκια από μεγάλο κουτί, Μπλε χαρτί, Χαρτόνι, Πετονιά

Στάδια κατασκευής:

Πάρτε ένα καπάκι από ένα μεγάλο κουτί. Ντύστε το εσωτερικό του με μπλε χαρτί. Σε χαρτόνι, σχεδιάστε και ζωγραφίστε τους 9 πλανήτες. Περάστε πετονιά στον καθένα και κρεμάστε τους με τη σειρά που πρέπει στο καπάκι. Τώρα μπορείτε να δείτε το ηλιακό μας σύστημα! Μελετήστε το με τους φίλους σας…

Γνωρίζατε ότι:

Τον 2Ο αιώνα μ.Χ ο Έλληνας Πτολεμαίος πίστευε ότι η Γη είναι ακίνητη στο κέντρο του κόσμου και υποστήριζε ότι ο Ήλιος και οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τη Γη. Οι ιδέες του έγιναν αποδεκτές και σωστές για τα επόμενα 1400 χρόνια.Ο Νικόλας Κοπέρνικος γεννήθηκε το 1473 στην Πολωνία, διατύπωσε την δικιά του θεωρία, την Θεωρία του Ηλιοκεντρικού Συστήματος. Ανακάλυψε ότι η Γη και όλοι οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, ο οποίος βρίσκεται ακίνητος στη μέση του διαστήματος. Ο Γαλιλαίος, το 1609 ήταν ο πρώτος που πρωτοκοίταξε προς τον ουρανό με το διοπτρικό τηλεσκόπιο που έφτιαξε. Παρατήρησε κρατήρες και βουνά στη Σελήνη, τις φάσεις της Αφροδίτης και τα 4 μεγάλα φεγγάρια του Δία.
Ο Κέπλερ μεταξύ 1609 και 1619 δημοσίευσε τρεις νόμους για την κίνηση των πλανητών. Θεωρείται από τους θεμελιωτές της σύγχρονης αστρονομίας.