Ιπτάμενος πύραυλος για παιδικό πάρτυ! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να παίζεται με τους καλεσμένους στο πάρτυ γενεθλίων είναι ο ιπτάμενος πύραυλος! Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και απογειώστε το Διαστημικό σας Πάρτυ!

Ιπτάμενος Πύραυλος για Παιδικό Πάρτυ

Υλικά κατασκευής:

Κανσόν χαρτί, Χαρτόνι, Ψαλίδι
Κόλλα, Μακρόστενο μπαλόνι

Στάδια κατασκευής:

Κόψτε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο από κανσόν χαρτί και φτιάξτε έναν κύλινδρο. Κόψτε έναν κύκλο από χαρτόνι, κάντε μία ψαλιδιά ως το κέντρο του, κάντε έναν κώνο και κολλήστε τον στην κορυφή του κυλίνδρου. Κόψτε τέσσερα τρίγωνα και κολλήστε τα κι αυτά στον κύλινδρο, ολοκληρώνοντας έτσι τον πύραυλό σου. Για να πετάξει, βάλε μέσα του ένα μακρόστενο μπαλόνι, φουσκώστε το και κρατήστε σφιχτά το στόμιο. Κρατήστε το ψηλά και αφήστε το στόμιο του μπαλονιού… Προσέξτε μόνο πού θα προσγειωθεί!

Γνωρίζατε ότι:

Ο Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα; Στις 12 Απριλίου 1961, με τον δορυφόρο Βοστόκ 1 έκανε το γύρο της Γης. Στις 21 Ιουλίου 1969, οι Αμερικανοί Άρμστρονγκ και Όλντριν πάτησαν το πόδι τους στο έδαφος της Σελήνης. Μάζεψαν πέτρες και άφησαν μηχανήματα για να καταγράφουν τις δονήσεις της Σελήνης. Από το 1969 μέχρι το 1972, επτά πύραυλοι πήγαν Αμερικανούς αστροναύτες να εξερευνήσουν τη Σελήνη. Η επιχείρηση Απόλλων 15 ήταν η πρώτη που έφερε το Σεληνιακό Διαστημικό Όχημα στη Σελήνη. Αυτό το σεληνιακό τζιπ ζύγιζε 200 κιλά και διέσχισε μια απόσταση 100 χλμ. Οι αστροναύτες φέρανε πίσω σχεδόν 400 κιλά πέτρες και χώμα.