Υπέροχα δωράκια για τη σχολική τσάντα. Φτιάξτε για τη σχολική τσάντα όμορφα κορδονάκια με χειροποίητα κουμπιά από πηλό και μοιράστε τα στους καλεσμένους σας, εύκολα και γρήγορα.

Δωράκια για τη Σχολική Τσάντα από Πηλό

Υλικά κατασκευής:

Χρωματιστός πηλός που ψήνεται, Κορδονάκι ή δερματάκι, Πλαστικό μαχαιράκι

Στάδια κατασκευής:

Από τον πηλό πάρτε διάφορα χρώματα και πλάστε τα μαζί σχηματίζοντας πολύχρωμα χοντρά μπαστουνάκια. Με το μαχαιράκι κόψτε τα μπαστουνάκια σε φετούλες. Στο κέντρο κάθε φετούλας κάντε τρύπες με μία οδοντογλυφίδα. Ψήστε τα κουμπάκια σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν τα πακετάκια του πηλού. Σε ένα κομμάτι δέρματος ή κορδονιού περάστε τρία ή τέσσερα από τα κουμπιά που φτιάξατε από τον χρωματιστό πηλό με τον εξής τρόπο: κάντε έναν κόμπο και περάστε στη συνέχεια ένα κουμπί. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα μέχρι να περάσετε όλα τα κουμπιά που έχετε διαλέξει. Δέστε το διακοσμητικό σας στην άκρη του φερμουάρ της τσάντας σας και εντυπωσιάστε τους συμμαθητές σας. Επίσης είναι ένα έξυπνο δωράκι για το παιδικό πάρτι γενεθλίων.

Γνωρίζατε ότι:

Το βάρος της σχολικής τσάντας σχετίζεται με την εμφάνιση πόνου στη μέση και τη ράχη σας; Δεν πρέπει να υπερτονίζετε ούτε όμως και να αγνοείτε τους πόνους στη μέση και την πλάτη. Εάν το πρόβλημα δεν λύνεται αλλάζοντας το βάρος ή τον τρόπο που μεταφέρετε την τσάντα, θα πρέπει να ενημερώσετε τους γονείς σας και εκείνοι με τη σειρά τους θα συμβουλευτούν έναν ειδικό ορθοπεδικό. Να ξέρετε όμως ότι δεν φταίει πάντα η σχολική τσάντα και το βάρος της για τους πόνους διότι μπορεί να είναι θέμα ορθοπεδικό.