Δώρο για πάρτυ κατασκευή με κουκουνάρι. Μαζέψτε τα κουκουνάρια από την αυλή σας ή από το πάρκο της γειτονιάς, και φτιάξτε πρωτότυπες κούκλες για να κάνετε δώρο στους φίλους σας στο παιδικό πάρτυ.

Δώρο για Πάρτυ Κατασκευή με Κουκουνάρι

Υλικά κατασκευής:

Κουκουνάρια, Ματάκια, Μαλλί πλεξίματος
Σύρμα πίπας, Ύφασμα, Χαρτόνι
Καπάκια από μπουκάλια, Κόλλα

Στάδια κατασκευής:

Διαλέξτε ένα μεγάλο κουκουνάρι για μπαμπά, λίγο μικρότερο για μαμά και πιο μικρά για παιδιά. Κολλήστε ματάκια και μαλλί πλεξίματος για μαλλιά. Το στόμα σχεδιάστε το σε χαρτόνι, κόψτε το και κολλήστε το σε κάθε κουκουνάρι. Φτιάξτε με ύφασμα ή χαρτί, γραβάτα, φούστα και σορτσάκι για να ντύσεις την παρέα σου. Φτιάξτε από χαρτόνι τα παπούτσια και κολλήστε τα πάνω σε κάθε κουκουνάρι για να στέκεται. Για τα χέρια, βάλτε σύρμα πίπας και οι κουκουναροκούκλες είναι έτοιμες!

Γνωρίζατε ότι:

Η κουκουναριά μπορεί να υπερβεί τα 25 μέτρα σε ύψος; Η κουκουναριά είναι ένα ιθαγενές πεύκο της Νότιας Ευρώπης στην περιοχή της Μεσογείου. Συνήθως είναι λιγότερο ψηλή και φτάνει γύρω στα 12-20 μέτρα. Έχει μια χαρακτηριστική μορφή που φέρνει σε ομπρέλα, με κοντό κορμό και στρογγυλή επίπεδη κορυφή. Ο φλοιός της είναι χοντρός, καστανοκόκκινος. Έχει ευλύγιστα φύλλα που μοιάζουν με βελόνες, τις γνωστές σε όλους πευκοβελόνες. Ο σπόρος από τα κουκουνάρια, είναι ανοιχτόχρωμος και θυμίζει κόκκο ρυζιού, αλλά είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος.