Ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο; Τούρτα Λιοντάρι για το Παιδικό Πάρτυ ξεχωρίζει αμέσως.

Τούρτα Λιοντάρι

Υλικά Συνταγής:

200γρ. Σοκολάτα υγείας, 200γρ. Σοκολάτα γάλακτος
200γρ. Λευκή σοκολάτα, 800γρ. Κρέμα γάλακτος
Χρώμα ζαχαροπλαστικής, Γλάσο και πολύχρωμα Ζαχαρωτά

Εκτέλεση Συνταγής:

Χρησιμποιήστε έτοιμο παντεσπάνι ή φτιάξτε με την αγαπημένη σας συνταγή το δικό σας σε στρογγυλό σχήμα. Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, αν είναι τετράγωνο το κόβουμε στρογγυλό χρησιμοποιώντας για σχήμα ένα πιάτο.
Ετοιμάζουμε 3 μους σοκολάτας χωριστά αρκετά ”σφικτές” με τα τρία είδη της σοκολάτας και κρέμα γάλακτος σε μπαίν μαρί. Βάζουμε πρώτα την σοκολάτα και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι για βάση και ρίχνουμε επάνω το ένα είδος της σοκολάτας.
Στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα παντεσπάνι και προσθέτουμε την άλλη σοκολάτα. Κρατάμε λίγο από το τρίτο μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το βάζουμε πάνω στο τελευταίο παντεσπάνι.
Από τα κομμάτια παντεσπάνι που περίσσεψαν όταν κόψατε τους κύκλους κόβετε μικρά κομμάτια για να φτιάξετε την χαίτη γύρω από τον κύκλο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε τη μισή γέμιση σοκολάτας που έχουμε κρατήσει με χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί, και την άλλη μισή με χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο. Τα τοποθετούμε πάνω στην Τούρτα Λιοντάρι για το Παιδικό Πάρτυ, όπως φαίνεται στην εικόνα και διακοσμούμε μύτη, στόμα και μάτια με ζαχαρωτά.