Τα κοριτσίστικα πάρτι γενεθλίων θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα  γιατί οι μικρές κυρίες αξίζουν πάντα τα καλύτερα. Η Τούρτα Γοργόνα, Πάρτι Γενεθλίων για Κορίτσια με ζαχαρόπαστα είναι τέλεια για τα κορίτσια!

Τούρτα Γοργόνα με Ζαχαρόπαστα για Κορίτσια

Υλικά Συνταγής:

Το αγαπημένο σας κέικ ψημένο σε pyrex γυάλινο  ή ανοξοίδωτο ψηλό μπόλ (κατάλληλα για το φούρνο) 1,5-2 δόσεις ανάλογα με το επιθυμητό ύψος και το μέγεθος του pyrex

Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα ή βανίλια
Τρίμματα μπισκότων της προτίμησης μας
Κούκλα τύπου Barbie
Βουτυρόκρεμα
Ζαχαρόπαστα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για βουτυρόκρεμα

1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. μαργαρίνη
4 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. νερό
1 κ.γ. βανίλια

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια.

Εκτέλεση Συνταγής:

Αφού κρυώσει καλά το κέικ το αναποδογυρίζουμε και κάνουμε μία τρύπα στη μέση ώστε να  μπει η κούκλα και να καλυφθούν τα πόδια της. Η κούκλα πρέπει να εξέχει από τη μέση και πάνω.
Το  κόβουμε ανάλογα με το ύψος και  το γεμίζουμε με τις κρέμες και τα τρίμματα μπισκότων. Το  συναρμολογούμε και έχουμε ένα μικρό βουναλάκι. Δε βάζουμε πάρα πολύ ποσότητα κρέμας για να είναι η τούρτα μας σταθερή.
Το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Χρωματίζουμε τη βουτυρόκρεμα με λίγες σταγόνες μπλε χρώματος και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε τη κούκλα στη τρύπα και με μια μικρή σπάτουλα βάζουμε τη βουτυρόκρεμα ξεκινώντας από τη μέση της κούκλας και κάτω προσπαθώντας να σταθεροποιήσουμε τη κούκλα στη τούρτα. Αλείφουμε και την υπόλοιπη τούρτα προσπαθώντας να της δώσουμε μια ανάγλυφη υφή.
Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα και κόβουμε ένα λεπτό μακρόστενο κομμάτι για το σουτιέν  ,  ένα τριγωνικό κομμάτι για να σχηματίσουμε την ουρά κ άλλο ένα τριγωνικό για το πτερύγιο.
Τυλίγουμε το μακρόστενο κομμάτι γύρω από το στήθος της κούκλας και το κολλάμε με λίγο νερό.
Παίρνουμε το τριγωνικό κομμάτι και  με μία οδοντογλυφίδα χαράζουμε τα «λέπια» της ουράς. Το γυρίζουμε προσπαθώντας να ακολουθήσουμε το σχήμα της ουράς αφήνοντας ένα κομμάτι στο πάνω μέρος του τριγώνου το οποίο το περνάμε γύρω από τη μέση της κούκλας για να φαίνεται σαν προέκταση του σώματος της και το κολλάμε με λίγο νερό , το πιέζουμε να είναι λίγο επίπεδο και το τοποθετούμε πάνω στη βουτυρόκρεμα.
Κόβουμε άλλο ένα τριγωνικό κομμάτι ζαχαρόπαστας για το πτερύγιο της ουράς, το χαράζουμε με μία οδοντογλυφίδα και το κολλάμε με λίγο νεράκι στην άκρη της ουράς.
Μπορούμε να φτιάξουμε μικρά ψαράκια , χταποδάκι  και όστρακα με ζαχαρόπαστα και να διακοσμήσουμε τη τούρτα μας .

Περισσότερες ιδέες για τούρτες στο http://mycakesbyevi-evibelle.blogspot.gr/

My cakes βρείτε μας στο Facebook