Δείτε μοναδικές και πρωτότυπες ιδέες για γλυκιές δημιουργίες, φτιαγμένες από τα πιο αγνά και διαλεκτά υλικά. Λατρεύετε το γαλακτομπούρεκο;  Γαλακτομπούρεκο Ντόμινο για Παιδικό Πάρτι, δεν υπάρχει καλύτερο για το παιδικό πάρτυ.

Γαλακτομπούρεκο Ντόμινο

Υλικά Συνταγής:

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά

Για τη Γέμιση:

3 λίτρα (μπουκάλια) γάλα, 160γρ. κρέμα αραβοσίτου,
1 ποτήρι ζάχαρη, 3 κρόκους αυγών, 1 βανίλια

Για το σιρόπι:

2 ½ ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό

Για το στόλισμα:

γαρύφαλλο, σταφίδες, κεράσια σε διάφορα χρώματα

Εκτέλεση Συνταγής:

Στρώνουμε τα 3/4 των φύλλων στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζουμε το ταψί με τα φύλλα με μία πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στην χτυπημένη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να ζεσταθεί λίγο και μετά το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μαζί με μία κουταλιά βιτάμ. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και την σκεπάζουμε με όσα φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί βουτυρώνοντας πάλι ένα ένα. Μετά σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που είχαμε αφήσει στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια τα πάνω φύλλα αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει και τέλος τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μην σηκωθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180°C για πάνω από μία ώρα. Ψήνετε στους 180° για πάνω από μία ώρα. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (όχι πάνω από πέντε λεπτά). Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά (γλυκό & σιρόπι).

Αφού κρυώσει, κόβουμε τα κομμάτια και στο κέντρο κάθε κομματιού φτιάχνουμε με γαρύφαλλα μια γραμμή, και προσθέτουμε και σταφίδες δεξιά και αριστερά της κεντρικής γραμμής για να φτιάξουμε το Γαλακτομπούρεκο Ντόμινο για Παιδικό Πάρτι. Έτοιμοι για ένα γλυκό γύρο ντόμινο;