Διασκεδάζουμε την τελευταία εβδομάδα στο σχολείο με καλοκαιρινές και αστείες κατασκευές. Το καλοκαιρινό τσαντάκι αχιβάδα για κορίτσια είναι μια τέλεια ιδέα για να ξεκινήσουν τα κοριτσάκια σας.

Καλοκαιρινό Τσαντάκι Αχιβάδα για Κορίτσια

Υλικά Κατασκευής

κουτί από δημητριακά, χαρτόνι, χρωματιστό γκοφρέ,
χρωματιστό χαρτί, χρυσόσκονη, κορδέλα,
στρας ή άλλα διακοσμητικά, κόλλα ρευστή, ψαλίδι,
χαρτοταινία

Στάδια Κατασκευής

Στο χαρτόνι ζωγράφισε ένα μακρόστενο δάκρυ. Κόψε το και αντίγραψέ το άλλες 4 φορές. Κόψε και αυτά τα σχήματα.
Δίπλωσε τις άκρες τους για να τους δώσεις καμπυλωτό σχήμα.
Άνοιξε και δίπλωσε στα δυο σαν κάρτα το κουτί. Ζωγράφισε ένα οβάλ κατά μήκος της πτυχής. Στερέωσε από πάνω με τη χαρτοταινία το ένα δάκρυ χωρίς να χαλάσεις την καμπύλη, και δεξιά και αριστερά τα υπόλοιπα. Ζωγράφισε γύρω τους το σχήμα της αχιβάδας και κόψε το κρατώντας το χαρτόνι διπλωμένο (κοίτα τη φωτογραφία).
Κόψε το γκοφρέ σε κομματάκια και κόλλησέ τα χρησιμοποιώντας τη ρευστή κόλλα και ένα πινέλο πάνω στην εξωτερική πλευρά του κοχυλιού.
Βάλε το κοχύλι πάνω στο χρωματιστό χαρτί και κάνε το περίγραμμα. Μετά κόψε μια λωρίδα που να έχει το ίδιο μάκρος με το τσαντάκι ανοιχτό.
Κόλλησε από τη μέσα πλευρά ένα κομμάτι κορδέλα για χερούλι και ένα μικρό για κούμπωμα και από πάνω το χαρτί που έκοψες πριν.
Δίπλωσε τη λωρίδα στη μέση και κόψε την. Δίπλωσε τα κομμάτια σαν βεντάλια και κόλλα τα ενώνοντας τις πλευρές του κοχυλιού από μέσα. Κόψε ό,τι περισσεύει.
Κόλλησε χρυσόσκονη και στρασάκια στην εξωτερική πλευρά του κοχυλιού και μια χάντρα για το κούμπωμα