Από πιο γράμμα αρχίζει το όνομά σας; Τι θα λέγατε για μια Τούρτα Γενεθλίων με το Αρχικό Γράμμα με το αρχικό γράμμα του ονόματος σας, για το παιδικό πάρτυ  που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους;

Τούρτα Γενεθλίων με το Αρχικό Γράμμα

Υλικά Συνταγής:

Παντεσπάνι, Γιαούρτια, 1¾ της κούπας Ζάχαρη
8 κουτ. σούπας Αλεύρι, 4 κουτ. σούπας Κακάο
¾ της κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
1 βανίλια, 1 κουτ. ξύσμα Πορτοκαλιού
1 κρόκο Αυγού, λίγο Αλάτι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση Συνταγής:

Μια απλή ιδέα για μια από τις πιο ξεχωριστές τούρτες γενεθλίων στο παιδικό πάρτυ που ετοιμάζετε.
Για τη Κρέμα σοκολάτα:
Ανακατεύουμε καλά το 1 1/2 γιαούρτι, τα 3/4 ζάχαρης, τα 4 κουτ. αλεύρι και το κακάο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

Για την Κρέμα πορτοκάλι:

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι, με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας δυνατά συνεχώς μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Σχήμα:

Κόβουμε το παντεσπάνι και φτιάχνουμε το σχήματου γράμματος Ε, και βάζουμε προσεκτικά τα υλικά που δουλέψαμε πάνω στο σχήμα μας. Μια στρώση κρέμα πορτοκάλι, μια στρώση κρέμα σοκολάτα. Κόβουμε άλλο ένα παντεσπάνι με το ίδιο σχήμα και κλείνουμε την τούρτα. Περνάμε από πάνω το γλάσο στο χρώμα που θέλουμε και διακοσμούμε με φρούτα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο 4- 5 ώρες για να δέσει πριν την κόψουμε.