Μια τούρτα γενεθλίων για παιδικό πάρτυ βγαλμένη από το καλοκαίρι είναι αρκετή για μοναδικές στιγμές στο παιδικό πάρτυ. Η τούρτα παγωτό κάστρο για γενέθλια, θα εντυπωσιάσει όλα τα παιδιά.

Τούρτα Παγωτό Κάστρο για Γενέθλια

Υλικά Συνταγής: 

3/4 φλ. κομμένη αμυγδαλόψυχα, 3 αυγά
1 1/2 φλ. γάλα, 1 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
2/3 φλ. πορτοκάλι, 1/2 κιλό κουβερτούρα
6 παντεσπάνια, 2 κουτ. μπράντι
1/2 φλ. βιτάμ, 1 φλ. γάλαχωνάκια παγωτό

Συνταγή:

Δημιουργείστε μαζί με τα παιδιά μια μοναδική τούρτα γενεθλίων, τούρτα παγωτό κάστρο, για το παιδικό πάρτυ.
Ανακατεύετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα, το μπράντυ και το γάλα. Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου το μίγμα να αφτατέψει.
Ρίχνετε στο μίγμα τους κρόκους ένα τη φορά. Προσθέτετε στο μίγμα τη σοκολάτα και την αμυγδαλόψιχα. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα.
Για την τούρτα θα χρειαστείτε 6 στρογγυλά παντεσπάνι, 3 διαστάσεων. Εφόσον έχετε κόψει τα παντεσπάνι, τοποθετείτε το μεγαλύτερο πρώτο στο ταψί, προσθέτετε το μίγμα, μετά το δεύτερο για να σχηματίσετε τη βάση της τούρτας. Συνεχίζετε το ίδιο με το αμέσως μικρότερο παντεσπάνι μέχρι να φτάσετε στη κορυφή.
Στολίστε τον κάθε όροφο του κάστρου με μπισκότα και στις άκρες του τοποθετήστε ανάποδα χωνάκια παγωτού. Πασπαλίστε την τούρτα γύρω γύρω με τριμμένο μπισκότο και βάλτε την στην κατάψυξη.