Μια εύκολη συνταγή για το μπουφέ του παιδικού πάρτι είναι τα σουβλάκια λαχανικών. Είναι τόσο εύκολα που μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά. Σουβλάκι Λαχανικών

 

Υλικά Συνταγής 

Λαχανομπουκιές  ,Ντομάτινια , αγγούρι, μπρόκολο 

Εκτέλεση Συνταγής 

Αφού  έχουμε ετοιμάσει τις Λαχανομπουκιές, βράζουμε τα μπρόκολα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια- μπουκίτσες. Καθαρίστε το αγγούρι και με τα κουπάτ κόψτε σε διάφορα σχήματα. Σε ένα ξύλινο καλαμάκι περάστε δύο Λαχανομπουκιές ,ένα αγγούρι, ένα ντοματίνι ή μπρόκολο και δημιουργήστε πρωτότυπα σουβλάκια λαχανικών πλούσια σε γεύση 

 

Υλικά 

1 /2 κιλό αρακά βρασμένο,2 κ.σ. ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 κ.σ. μουστάρδα ,3 πατάτες πουρέ ,2 καρότα βρασμένα, 2αβγά ,2 κ.σ.σάλτσα σόγιας ,1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ,1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

για το τηγάνισμα
2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής για λαχανομπουκιές

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη.Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια.Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.