Ετοιμάζεστε για το επόμενο παιδικό πάρτι; Ψάχνετε για Τούρτα; Πρωτοτυπήστε, επιλέγοντας μια ξεχωριστή τούρτα με cupcakes με γεύση βανίλια και σοκολάτα. 

Τούρτα Cupcakes για Πάρτι Γενεθλίων

 

Υλικά Συνταγής:

2 κούπες αλεύρι ,1κ. σούπ. μπείκιν πάουντερ , 1/4 κ. γλ. σόδα,1/2 κ. γλ. βανίλια ,1/4 κ. γλ. αλάτι, 1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο, 50γρ. λιωμένη σοκολάτα, 1 αυγό, 1/2 κούπας κακάο ,2/3 κούπας καστανή ζάχαρη ,2/3 κύυπας γιαούρτι, 1 κούπα γάλα, 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας .

Υλικά για το γλάσο:

2 κούπες ζάχαρη άχνη,3 βανίλιες, 2-3 κουταλιές νερό, 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο.

 Εκτέλεση Συνταγής:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,τη σόδα , τη βανίλια και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.Χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το λιωμένο σοκολατένιο βούτυρο , το κακάο , τη ζάχαρη , το γιαούρτι και το γάλα , και ανακατεύουμε απαλά ώσπου να ενωθούν .Προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας και ύστερα ρίχνουμε όλο όλο το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι .Ανακατεύουμε τόσο όσο να υγρανθούν τα στερεά  υλικά αλλά προσέχουμε  ώστε το μείγμα να είναι ανώμαλο και όχι λείο. Βουτυρώνουμε τις γκοφρέ θηκούλες, και γεμίζουμε τα 2/3 με το μείγμα. Τα ψήνουμε στους 190oc περίπου 20-25 λεπτά. 

Εκτέλεση για το γλάσο:

Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το νερό σε χαμηλή φωτιά . Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το χτυπημένο ασπράδι, ώσπου να γίνει λείο και γυαλιστερό.